Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnkové Fanta řezy s mandarinkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Hrnkové Fanta řezy s mandarinkami - postup přípravy

Máte-li rádi osvěžující dezerty, které lákají ke kousnutí, připravte si hrnkové Fanta řezy s mandarinkami. Jsou šťavnaté, jednoduché na přípravu a rozplývají se v ústech.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou těsta. Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny, do které přidejte také olej s Fantou, za stálého šlehání.

Poznámka: Olej s Fantou přidávejte v tenkém proudu.

2. KROK

Postupně přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vzniklé těsto vylijte na plech, pokrytý pečicím papírem. 

Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete, prosetím suchých ingrediencí.

3. KROK

Těsto pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 20–25 minut a mezitím připravte krém. Zakysanou smetanu smíchejte s vnitřní částí vanilkového lusku.

4. KROK

V samostatné míse vyšlehejte smetanu do pěny, do které vešlehejte moučkový cukr a do vzniklého krému vmíchejte směs se zakysanou smetanou. Krém vložte do lednice, kde ho nechte, dokud upečený korpus nevychladne. 

5. KROK

Do vychlazeného krému přidejte ⅔ slitých konzervovaných mandarinek a směsí pokryjte upečený korpus. Krém zarovnejte dohladka, ozdobte ho zbylými mandarinkami a směsí moučkového cukru se skořicí.

6. KROK

Hrnkové Fanta řezy servírujte vychlazené a nakrájené na kousky. 

Tip: Aby dezert neosychal, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů