Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sýr bez syřidla jen z 5 surovin

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Domácí sýr bez syřidla jen z 5 surovin - postup přípravy

Až si připravíte domácí sýr bez syřidla, už nebudete chtít žádný z obchodu. Výhodou tohoto receptu je, že k němu nebudete potřebovat ocet, ani kyselinu citronovou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko vlijte do větší sklenice, smíchejte ho se solí a sklenici vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou. Hrnec naplňte vodou a přiveďte ji k varu. 

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vejce s jogurtem a směs vlijte do sklenice s mlékem. Ingredience důkladně zamíchejte a vařte 15 minut. 

3. KROK

Jakmile se obsah sklenice srazí, přeceďte ho přes plátýnko, do kterého vzniklý sýr zabalte. Sýr vložte do cedníku, který umístěte na mísu a nechte ho odkapávat celou noc. 

4. KROK

Tip: Domácí sýr bez syřidla servírujte s oblíbeným pečivem a zeleninou. Můžete ho také zakomponovat do salátů. Díky tomuto receptu můžete získat až 1000 g sýra. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Einfaches Rezept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů