Nepečený pomerančový dezert s krémem - postup přípravy
Až nebudete mít čas na dlouhé přípravy, vytvořte jednoduchý nepečený pomerančový dezert, jehož základ tvoří lahodný krém. Má osvěžující chuť a jemnou strukturu.
Krém
Poleva
Vejce vyšlehejte s cukrem a škrobem do pěny, do které vmíchejte mléko. Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí, přelijte ji do mísy, zakryjte fólií a nechte vychladnout.
Tip: Aby na směsi nevznikl škraloup, fólie by se jí měla přímo dotýkat.
V hrnci smíchejte pomerančovou šťávu se škrobem, směs vařte 2–3 minuty, a jakmile zhoustne, nalijte ji na krém a dezert vložte na 2–3 hodiny do lednice.
Nepečený pomerančový dezert servírujte nakrájený na kousky. Než ho zkonzumujete, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dessert Idea

