Cuketové karbanátky z trouby s česnekem - postup přípravy
Tento recept ocení všichni milovníci zdravých pokrmů, plných zeleniny a bohaté chuti. Cuketové karbanátky z trouby nemusíte smažit, a proto jsou vhodné i pro dietáře.
Základ
Na obalení a potření
Cukety zbavte okrajů, oloupejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle. Smíchejte je s nastrouhaným provolone a česnekem.
Poznámka: Semeník z cukety do směsi nestrouhejte.
Přidejte ricottu s nastrouhaným parmazánem, nasekanou petrželkou, solí, pepřem a vejcem. Ingredience důkladně zamíchejte, přidejte strouhanku a začněte tvořit karbanátky.
Ze směsi odebírejte množství dvou lžic, z kterého vytvořte kuličku. Tu mírně zploštěte, obalte ji ve strouhance a postup opakujte také u zbytku cuketové směsi.
Karbanátky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, který předem potřete trochou oleje. Povrch každého kousku také potřete olejem a pokrm pečte v předehřáté troubě na 175–180 °C po dobu 20–25 minut.
Cuketové karbanátky z trouby servírujte s oblíbenou přílohou, jako jsou například brambory.
Tip: Pokrm můžete podávat také s oblíbenou omáčkou nebo dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tutti a Tavola

