Chia puding s jahodovým přelivem - postup přípravy
Připravte si originální dezert podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Chia puding s jahodovým přelivem je výživný a hodí se i ke snídani.
Puding
Jahodový přeliv
Jahody očistěte, zbavte je zelených částí, vložte je do hrnce a vařte 10 minut na mírném ohni. Poté je odstavte z tepla, rozmixujte je dohladka a vmíchejte do nich javorový sirup.
Zatímco se jahody vaří, připravte si puding. V samostatné míse smíchejte kokosové mléko s chia semínky, která v něm nechte 5–10 minut bobtnat.
Do směsi vmíchejte javorový sirup a začněte s vrstvením dezertu.
Tip: Místo javorového sirupu můžete použít stévii, čekankový sirup, med nebo třtinový cukr.
Do sklenic vlijte chia puding, který pokryjte jahodovým přelivem. Sklenice uzavřete a dezert vložte na noc do lednice. Poté si užijte jeho osvěžující chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou

