Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečený zeleninový salát s jogurtovým dresinkem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Pečený zeleninový salát s jogurtovým dresinkem - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci k přípravě lehkého jídla, rychlé svačinky nebo originální přílohy, připravte si pečený zeleninový salát. Je výživný a potěší vás bohatou chutí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Dresink

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brokolici omyjte, rozdělte ji na růžičky, vložte do mísy a zalijte ji horkou osolenou vodou. Zeleninu nechte 10 minut namáčet a zpracujte zbytek ingrediencí. 

2. KROK

Ve větší míse smíchejte nahrubo nakrájenou cibuli s oloupanou, nakrájenou mrkví a červenou paprikou. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník. 

3. KROK

Přidejte oloupané, nakrájené brambory a slitou brokolici. Zeleninu důkladně promíchejte, ochuťte ji solí, pepřem, mletou sladkou paprikou, směsí rozmarýnu, oregana, tymiánu a sušeným česnekem. 

4. KROK

Pokrm promíchejte, zalijte olivovým olejem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobou 20–25 minut. Zatímco se zelenina peče, připravte dresink. 

5. KROK

Majonézu smíchejte s řeckým jogurtem, najemno nastrouhanou okurkou, nasekaným koprem, solí a pepřem. 

Poznámka: Z okurky předem odkrojte okraje, které nebudete potřebovat.

6. KROK

Pečený zeleninový salát servírujte s připraveným dresinkem. 

Tip: Ke každé porci servírujte oblíbené pečivo. Skvěle se k němu hodí opečená bageta.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Frische Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů