Turecký bramborový chléb se sýrem - postup přípravy
Pochutnejte si na nadýchané pochoutce, která se hodí ke svačince i jako příloha k salátům nebo polévkám. Turecký bramborový chléb se sýrem vás nadchne svou chutí.
Těsto
Náplň
Na smažení
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vařte je 20 minut v osolené vodě. Poté je sceďte, rozšťouchejte a smíchejte s vejcem, solí a rozpuštěným máslem.
Do směsi přidejte mouku a vytvořte těsto, které rozdělte na 4 stejné části, z nichž vytvarujte bochánky.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Z každého bochánku vyválejte obdélníkový plát o tloušťce 0,4 cm, který posypte čtvrtinou množství nastrouhaného sýra. Ten do těsta zabalte tak, abyste vytvořili bochánek ve tvaru obdélníku.
Postup opakujte také se zbytkem ingrediencí a všechny turecké bramborové chleby smažte v rozpáleném oleji přibližně 4 minuty z každé strany, dozlatova.
Poznámka: Doba smažení je závislá na výkonnosti vašeho sporáku. Doporučujeme usmažit první chléb, na kterém si ověříte, kolik minut je nutné turecký bramborový chléb smažit.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: MIRA GOTOVIT

