Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Turecký bramborový chléb se sýrem

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 38 minut

Turecký bramborový chléb se sýrem - postup přípravy

Pochutnejte si na nadýchané pochoutce, která se hodí ke svačince i jako příloha k salátům nebo polévkám. Turecký bramborový chléb se sýrem vás nadchne svou chutí.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Těsto

Náplň

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vařte je 20 minut v osolené vodě. Poté je sceďte, rozšťouchejte a smíchejte s vejcem, solí a rozpuštěným máslem. 

2. KROK

Do směsi přidejte mouku a vytvořte těsto, které rozdělte na 4 stejné části, z nichž vytvarujte bochánky.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

3. KROK

Z každého bochánku vyválejte obdélníkový plát o tloušťce 0,4 cm, který posypte čtvrtinou množství nastrouhaného sýra. Ten do těsta zabalte tak, abyste vytvořili bochánek ve tvaru obdélníku. 

4. KROK

Postup opakujte také se zbytkem ingrediencí a všechny turecké bramborové chleby smažte v rozpáleném oleji přibližně 4 minuty z každé strany, dozlatova.

5. KROK

Poznámka: Doba smažení je závislá na výkonnosti vašeho sporáku. Doporučujeme usmažit první chléb, na kterém si ověříte, kolik minut je nutné turecký bramborový chléb smažit.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: MIRA GOTOVIT

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů