Quiche z listového těsta se slaninou - postup přípravy
Připravte si quiche se slaninou podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Potěší vás svou bohatou chutí a poslouží jako předkrm, svačina i slaný dezert.
Ingredience
Na pánvi s rozpuštěným máslem smažte 2–3 minuty nadrobno nakrájenou slaninu a poté ji nechte vychladnout. V samostatné míse vyšlehejte vejce, do kterých vmíchejte mléko se smetanou, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a rozprostřete do ní listové těsto, které propíchejte vidličkou, pokryjte slaninou a polijte vaječnou směsí.
Na závěr pokrm posypte najemno nastrouhaným tvrdým sýrem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Tip: Použít můžete goudu, čedar nebo například parmazán.
Domácí quiche servírujte nakrájený na kousky až poté, co vychladne.
Tip: Aby vám pokrm co nejdéle vydržel, skladujte ho ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

