Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí profiterolky s vanilkovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Domácí profiterolky s vanilkovým krémem - postup přípravy

Domácí profiterolky s vanilkovým krémem jsou elegantním dezertem, který vás okouzlí na první pohled. Jsou nadýchané, jemné a obohatí váš domov nádhernou vůní.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte máslo s vodou a po jeho rozpuštění přidejte mouku. Těsto vařte 2–3 minuty, sejměte ho z tepla a nechte ho 10–15 minut chladnout. 

Tip: Mouku předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Do těsta následně vmíchejte vejce, jedno po druhém a začněte z něho odebírat množství o velikosti lžičky, které odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem. 

3. KROK

Hromádky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Mezitím připravte krém. V rendlíku smíchejte mléko s prosetou moukou, cukrem a vejci. Přidejte vanilkový cukr a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. 

4. KROK

Po upečení nechte profiterolky vychladnout a poté je naplňte krémem. Servírovat je můžete polité čokoládou a posypané nasekanými ořechy.

Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnce za 2 minuty.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Nefis Yemek Tarifleri

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů