Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kvašáky bez zavařování

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Domácí kvašáky bez zavařování - postup přípravy

Domácí kvašáky jsou osvědčenou klasikou, která by neměla chybět ve vaší spíži. Skvěle se hodí jako doplněk k masu i do salátů a připravíte je bez zavařování.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Základ

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na dno sterilizované lahve položte omytý a osušený kopr, nakrájený křen, list křenu a 2–3 stroužky nakrájeného česneku. 

Poznámka: Křen nemusíte loupat.

2. KROK

Do sklenice vložte omyté okurky, které zakryjte další vrstvou kopru a zbytkem česneku.

Tip: Při mytí okurek je zbytečně neodírejte, aby nedošlo k porušení jejich slupky. Díky tomu nebude zelenina hnít.

3. KROK

Nakonec do sklenice vložte zbytek křenových listů a vlijte do ní vroucí vodu smíchanou se solí.  

Tip: Aby ve sklenici okurky neplavaly, vložte je do ní natěsno.

4. KROK

Domácí kvašáky ve sklenici pevně uzavřete a nechte je 3–4 dny stát na chladném a tmavém místě. Poté je použijte dle potřeby. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Kuchnia Marioli

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů