Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčná kakaová bábovka s čokoládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 42 minut

Vláčná kakaová bábovka s čokoládou - postup přípravy

Vláčná kakaová bábovka je ideální volbou pro všechny milovníky jemných dezertů s bohatou chutí. Její příprava je snadná a hodí se k odpolední kávě i ke snídani.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Do formy

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem a špetkou soli do světlé pěny, do které vešlehejte olej se zakysanou smetanou. 

2. KROK

Přidejte kakao s moukou, kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto, které vlijte do formy na bábovku, vymazané máslem a vysypané moukou. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.  

3. KROK

Vláčnou kakaovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut. Zda je bábovka hotová, zjistěte pomocí špejle, kterou z ní musíte vytáhnout čistou. 

4. KROK

Po upečení nechte bábovku zcela vychladnout a až poté ji vyklopte z formy. Nakonec ji ozdobte čokoládovou polevou, kterou připravíte rozpuštěním čokolády v mikrovlnce nebo vodní lázni, během 2 minut. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů