Vláčná kakaová bábovka s čokoládou - postup přípravy
Vláčná kakaová bábovka je ideální volbou pro všechny milovníky jemných dezertů s bohatou chutí. Její příprava je snadná a hodí se k odpolední kávě i ke snídani.
Těsto
Do formy
Poleva
Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem a špetkou soli do světlé pěny, do které vešlehejte olej se zakysanou smetanou.
Přidejte kakao s moukou, kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto, které vlijte do formy na bábovku, vymazané máslem a vysypané moukou.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Vláčnou kakaovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut. Zda je bábovka hotová, zjistěte pomocí špejle, kterou z ní musíte vytáhnout čistou.
Po upečení nechte bábovku zcela vychladnout a až poté ji vyklopte z formy. Nakonec ji ozdobte čokoládovou polevou, kterou připravíte rozpuštěním čokolády v mikrovlnce nebo vodní lázni, během 2 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Елена Туряница – Учимся Готовить Вместе!

