Rychlý koláč s jahodami a kefírem - postup přípravy
Díky tomuto receptu si můžete pochutnat na nadýchaném dezertu s osvěžující chutí čerstvého ovoce. Rychlý koláč s jahodami a kefírem připravíte snadno a bez kynutí.
Těsto
Na vymazání
Zdobení
Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte kefír s olejem. Poté přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Polovinu těsta vlijte do formy na pečení, vymazané máslem a pokračujte s přípravou ovoce. Jahody omyjte, zbavte zelených částí a polovinu z nich rozkrojte na čtvrtky, které obalte ve škrobu.
Ovocem ve škrobu pokryjte těsto ve formě, zakryjte ho zbytkem těsta a to ozdobte celými jahodami. Dezert poté pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 60 minut.
Nakonec rozmixujte jahody s cukrem a polevou ozdobte upečený rychlý koláč s jahodami. Ten servírujte vychladlý a posypaný moučkovým cukrem.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ВКУСНЫЕ РЕЦЕПТЫ с Еленой Хусаиновой

