Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý koláč s jahodami a kefírem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Rychlý koláč s jahodami a kefírem - postup přípravy

Díky tomuto receptu si můžete pochutnat na nadýchaném dezertu s osvěžující chutí čerstvého ovoce. Rychlý koláč s jahodami a kefírem připravíte snadno a bez kynutí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na vymazání

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte kefír s olejem. Poté přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. 

2. KROK

Polovinu těsta vlijte do formy na pečení, vymazané máslem a pokračujte s přípravou ovoce. Jahody omyjte, zbavte zelených částí a polovinu z nich rozkrojte na čtvrtky, které obalte ve škrobu. 

3. KROK

Ovocem ve škrobu pokryjte těsto ve formě, zakryjte ho zbytkem těsta a to ozdobte celými jahodami. Dezert poté pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 60 minut. 

4. KROK

Nakonec rozmixujte jahody s cukrem a polevou ozdobte upečený rychlý koláč s jahodami. Ten servírujte vychladlý a posypaný moučkovým cukrem.

Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů