Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé jahodové řezy s pudinkem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Rychlé jahodové řezy s pudinkem - postup přípravy

Patříte-li k milovníkům dezertů s jemnou strukturou a osvěžující chutí čerstvého ovoce, připravte si tyto rychlé jahodové řezy s pudinkem. Ohromí vás svou chutí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Pudink

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do pěny, do které vešlehejte olej. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Suché ingredience předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Vzniklé těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15–20 minut. Mezitím připravte pudink. 

3. KROK

V rendlíku smíchejte mléko s klasickým i vanilkovým cukrem a vejci. Přidejte kukuřičný škrob a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. 

4. KROK

Základ na pudink přendejte do mísy a nechte ho volně chladnout. 

Tip: Pokud směs zakryjete potravinovou fólií, můžete tím předejít vzniku škraloupu na povrchu. 

5. KROK

Jahody omyjte, osušte, odstraňte z nich zelené části a nakrájejte je na plátky a polovinou z nich pokryjte upečený korpus v ráfku. Poté dokončete přípravu pudinku, do jehož základu vešlehejte smetanový sýr. 

6. KROK

Pudinkem pokryjte jahody na korpusu a poslední vrstvu dezertu vytvořte ze zbytku jahod. Nakonec připravte průhlednou želé polevu. 

7. KROK

V rendlíku smíchejte jahodový džus s želé v prášku, lžící cukru a směs vařte 1–2 minuty. Poté ji odstavte z tepla, nechte 5 minut chladnout a polijte jí jahodový dezert.

Tip: Místo jahodového džusu můžete použít také džus z lesních plodů. 

8. KROK

Rychlé jahodové řezy s pudinkem vložte na 2 hodiny do lednice, nejlépe je v ní nechte přes noc. Poté je servírujte nakrájené na kousky. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů