Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hustá polévka z červené čočky s knedlíčky

3,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 41 minut

Hustá polévka z červené čočky s knedlíčky - postup přípravy

Hustá polévka z červené čočky je zajímavá svou krémovou strukturou a šťavnatými masovými knedlíčky. Skvěle se hodí jako rychlý oběd, který zahřeje a dodá energii.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso smíchejte s nastrouhaným česnekem, pepřem, solí a ze směsi vytvořte knedlíčky o průměru 2 cm. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibulku 2–3 minuty a přidejte k ní nastrouhanou mrkev. 

2. KROK

Pánev zakryjte pokličkou a pokračujte ve smažení další minutu, na mírném ohni. Do směsi následně přidejte nakrájená rajčata a vše smažte další 2–3 minuty. 

3. KROK

Jakmile zelenina změkne, vmíchejte do ní červenou čočku, kari, mletou sladkou papriku, trochu soli a směs zalijte vodou. 

Poznámka: Červenou čočku není třeba předem namáčet.

4. KROK

Pánev přikryjte pokličkou a polévku vařte 10–15 minut, do změknutí čočky. Poté do ní vložte masové knedlíčky a pokračujte ve vaření 15–20 minut, pod pokličkou.  

5. KROK

Poznámka: Je-li to nutné, dolijte polévku ještě trochou vody. Délka vaření po přidání knedlíčků je závislá na jejich velikosti. Knedlíčky nejezte syrové. 

6. KROK

Polévku na závěr posypte nasekanou petrželkou a servírujte ji samostatně nebo s oblíbeným pečivem. 

Tip: Pokud chcete polévku pikantnější, můžete do ní přidat špetku chilli. 

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: ПП еда

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů