Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčata na zimu bez zavařování

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Rajčata na zimu bez zavařování - postup přípravy

Rajčata na zimu bez zavařování jsou skvělým způsobem, jak uchovat sezónní ovoce čerstvé po celý rok. Jsou šťavnatá, mají bohatou chuť a jejich příprava je rychlá.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Základ

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata dobře omyjte, osušte, rozřízněte na poloviny a naplňte jimi sterilizované sklenice.  

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit tři sklenice o objemu 700 ml. 

2. KROK

Poznámka: Sterilizace sklenic i víček je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení zeleniny bakteriemi. V tomto receptu byly sklenice sterilizovány v troubě při 100 °C po dobu 30 minut 

3. KROK

Do každé sklenice přidejte nakrájený stroužek česneku, ⅓ lžičky celého černého pepře, ⅓ lžičky hořčičného semínka a ⅓ lžičky koriandru celého. Pokračujte s přípravou nálevu.

4. KROK

Nálev připravíte smícháním vody, cukru, soli, octa a přivedením směsi k varu. Po 3  minutách nálevem naplňte sklenice s rajčaty tak, aby byla zelenina zcela ponořená a sklenice pevně uzavřete.

5. KROK

Rajčata na zimu bez zavaření nechte vychladnout a poté je skladujte na tmavém a chladném místě, kde vám vydrží čerstvá až 1 rok. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů