Rajčata na zimu bez zavařování - postup přípravy
Rajčata na zimu bez zavařování jsou skvělým způsobem, jak uchovat sezónní ovoce čerstvé po celý rok. Jsou šťavnatá, mají bohatou chuť a jejich příprava je rychlá.
Základ
Nálev
Rajčata dobře omyjte, osušte, rozřízněte na poloviny a naplňte jimi sterilizované sklenice.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit tři sklenice o objemu 700 ml.
Poznámka: Sterilizace sklenic i víček je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení zeleniny bakteriemi. V tomto receptu byly sklenice sterilizovány v troubě při 100 °C po dobu 30 minut
Do každé sklenice přidejte nakrájený stroužek česneku, ⅓ lžičky celého černého pepře, ⅓ lžičky hořčičného semínka a ⅓ lžičky koriandru celého. Pokračujte s přípravou nálevu.
Nálev připravíte smícháním vody, cukru, soli, octa a přivedením směsi k varu. Po 3 minutách nálevem naplňte sklenice s rajčaty tak, aby byla zelenina zcela ponořená a sklenice pevně uzavřete.
Rajčata na zimu bez zavaření nechte vychladnout a poté je skladujte na tmavém a chladném místě, kde vám vydrží čerstvá až 1 rok.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

