Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené papriky na zimu s česnekem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 34 minut

Zavařené papriky na zimu s česnekem - postup přípravy

Zavařené papriky na zimu s česnekem jsou výživnou pochoutkou, kterou oceníte v chladných měsících. Pokrmem můžete oživit masové pokrmy i zeleninové saláty.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Základ

Nálev

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Papriky omyjte, osušte, zbavte je semeníků a pokračujte s přípravou nálevu. Ve větším hrnci smíchejte vodu s octem, olejem, cukrem, solí, bobkovým listem a celým černým pepřem. 

2. KROK

Nálev vařte 3 minuty a mezitím připravte zbytek ingrediencí. Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka, česnek na menší kusy a petrželku nasekejte najemno. 

3. KROK

Do vroucího nálevu vložte papriky, které vařte 1 minutu, vyjměte je a začněte s plněním sterilizovaných sklenic. 

Poznámka: Sterilizace nádobí je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení paprik bakteriemi.

4. KROK

Do každé sklenice vložte papriky, které pokryjte trochou česneku, mrkve, petrželky a vrstvení opakujte, dokud budete mít ingredience. 

5. KROK

Obsah sklenic zalijte nálevem, uzavřete je a vložte je do hrnce, vyloženého utěrkou. Do hrnce nalijte vodu až po víčka sklenic a pokrm zavařujte 30 minut. 

Poznámka: Dbejte na to, aby byl obsah sklenic v nálevu zcela ponořen.

6. KROK

Sklenice se zavařenými paprikami na zimu vyjměte z hrnce, nechte je vychladnout a poté je skladujte na tmavém a chladném místě. 

Poznámka: Po otevření sklenici skladujte v lednici.

7. KROK

Poznámka: Zda je pokrm správně zavařený poznáte tak, že střed víčka bude vtažen dovnitř sklenice. Pokud střed zůstane vypouklý, je nutné zavařování dané sklenice opakovat.

8. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů