Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý melounový dezert s krupicí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 11 minut

Rychlý melounový dezert s krupicí - postup přípravy

Rychlý melounový dezert je netradiční pochoutka, která vás překvapí jemnou strukturou a osvěžující chutí. Je ideální jako sladká tečka bez zdlouhavé přípravy.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z melounu odkrojte plátek, jehož dužinu rozmixujte a propasírujte. 

Poznámka: V tomto receptu kuchařka z melounu vymačkala 300 ml šťávy.

2. KROK

Na pánvi s rozpáleným olejem a rozpuštěným máslem smažte krupici s hladkou moukou 6 minut. 

Poznámka: Směs smažte pomalu, na mírném ohni.

3. KROK

Jakmile se ingredience propojí a směs začne bobtnat, vmíchejte do ní cukr. Pokračujte ve vaření další minutu, a poté, co se cukr rozpustí, přidejte melounovou šťávu. 

4. KROK

Po 3–4 minutách vaření, pánev odstavte z tepla a zakryjte ji pokličkou, pod kterou nechte melounový dezert vychladnout. 

Tip: Můžete ho podávat například jako doplněk ke zmrzlině. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: asena kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů