Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Broskvová buchta s kefírem a čokoládou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 42 minut

Broskvová buchta s kefírem a čokoládou - postup přípravy

Broskvová buchta s kefírem a čokoládou je vláčná, nadýchaná a ideální jako moučník ke kávě, ve všední den i na oslavách. Potěší vás osvěžující chutí a šťavnatou náplní.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se solí a cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte kefír s olejem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

 

2. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem, pokryjte ho vypeckovanými, nakrájenými broskvemi a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

3. KROK

Tip: Zda je broskvová buchta upečená, otestujte špejlí, kterou byste z dezertu měli vytáhnout čistou. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Broskvovou buchtu servírujte politou rozpuštěnou čokoládou a posypanou cukrářským zdobením. 

Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnce během 2 minut.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů