Jogurtové řezy s jahodovou náplní - postup přípravy
Jogurtové řezy s jahodovou náplní spojují svěžest ovoce a lehkost krému do lahodného moučníku. Jsou skvělé k odpolední kávě ve všední i slavnostní den.
Korpus
Jahodová náplň
Jogurtová pěna
Mouku smíchejte s kakaem a kypřicím práškem do pečiva. V samostatné míse vyšlehejte vejce se solí, vanilkovým i klasickým cukrem, mlékem a olejem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Obě směsi smíchejte dohromady, vzniklé těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20 minut.
Tip: Upečené těsto, otestujte špejlí, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou.
Korpus horizontálně rozřízněte na dvě části, které nechte vychladnout a jednu z nich vraťte do dortového ráfku.
Poznámka: Druhou část korpusu rozmixujte – budete ji potřebovat k závěrečnému zdobení.
Jahody rozmixujte, vlijte je do rendlíku, smíchejte je s cukrem a vařte je 2–3 minuty. V samostatné misce smíchejte želatinu s vodou, kterou nechte zcela rozpustit a bobtnat.
Jahody odstavte z tepla, vmíchejte do nich želatinu a po jejím rozpuštění také citronovou šťávu. Směs nechte chladnout a připravte smetanovou pěnu.
Řecký jogurt smíchejte s cukrem a v samostatné misce smíchejte želatinu se studenou vodou, kterou v ní nechte několik minut reagovat.
V další míse vyšlehejte studenou smetanu s vanilkovým cukrem a rozpuštěnou želatinu do ní vešlehejte. Smetanovou a jogurtovou směs smíchejte a pokračujte s vrstvením dezertu.
Korpus střídavě pokrývejte jahodovou náplní a smetanovou pěnou a pomocí špejle v těchto vrstvách vytvořte ozdobné ornamenty.
Jogurtové řezy s jahodovou náplní posypte rozmixovaným korpusem, vložte je na noc do lednice a poté je servírujte nakrájené na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit čerstvou jahodou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Торты и Кулинария Cakes & Cooking

