Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtové řezy s jahodovou náplní

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Jogurtové řezy s jahodovou náplní - postup přípravy

Jogurtové řezy s jahodovou náplní spojují svěžest ovoce a lehkost krému do lahodného moučníku. Jsou skvělé k odpolední kávě ve všední i slavnostní den.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Jahodová náplň

Jogurtová pěna

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s kakaem a kypřicím práškem do pečiva. V samostatné míse vyšlehejte vejce se solí, vanilkovým i klasickým cukrem, mlékem a olejem.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Obě směsi smíchejte dohromady, vzniklé těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20 minut.

Tip: Upečené těsto, otestujte špejlí, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou.

3. KROK

Korpus horizontálně rozřízněte na dvě části, které nechte vychladnout a jednu z nich vraťte do dortového ráfku. 

Poznámka: Druhou část korpusu rozmixujte – budete ji potřebovat k závěrečnému zdobení.

4. KROK

Jahody rozmixujte, vlijte je do rendlíku, smíchejte je s cukrem a vařte je 2–3 minuty. V samostatné misce smíchejte želatinu s vodou, kterou nechte zcela rozpustit a bobtnat. 

5. KROK

Jahody odstavte z tepla, vmíchejte do nich želatinu a po jejím rozpuštění také citronovou šťávu. Směs nechte chladnout a připravte smetanovou pěnu. 

6. KROK

Řecký jogurt smíchejte s cukrem a v samostatné misce smíchejte želatinu se studenou vodou, kterou v ní nechte několik minut reagovat. 

7. KROK

V další míse vyšlehejte studenou smetanu s vanilkovým cukrem a rozpuštěnou želatinu do ní vešlehejte. Smetanovou a jogurtovou směs smíchejte a pokračujte s vrstvením dezertu. 

8. KROK

Korpus střídavě pokrývejte jahodovou náplní a smetanovou pěnou a pomocí špejle v těchto vrstvách vytvořte ozdobné ornamenty.  

9. KROK

Jogurtové řezy s jahodovou náplní posypte rozmixovaným korpusem, vložte je na noc do lednice a poté je servírujte nakrájené na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit čerstvou jahodou.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů