Roláda s karamelovým krémem a arašídy - postup přípravy
Roláda s karamelovým krémem je lahodný dezert, který okouzlí svou jemností a kombinací sladké a slané chuti. Těšit se můžete na jemnou náplň a křupavé zdobení.
Těsto
K navlhčení
Na potření
Zdobení
Vejce vyšlehejte se špetkou soli, klasickým a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko s polohrubou moukou a vytvořte těsto.
Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 12–15 minut. Poté ho překlopte na čistý pečicí papír, navlhčete ho mlékem a pokračujte s přípravou náplně.
Máslo šlehejte 1–2 minuty. Do vzniklé nadýchané hmoty vešlehejte zkaramelizované kondenzované mléko a ⅔ náplně potřete vychladlé těsto.
Potřené těsto zarolujte, zabalte do pečicího papíru a vložte na 30 minut do lednice. Vychlazenou roládu s karamelovým krémem potřete zbytkem náplně, posypte nasekanými arašídy a podávejte ji nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yuliya Small

