Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sušená rajčata s bylinkami

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Domácí sušená rajčata s bylinkami - postup přípravy

Domácí sušená rajčata jsou skvělým způsobem, jak dochutit saláty, pizzu nebo masové pokrmy či těstoviny. Připravíte je rychle, jednoduše a bez zbytečné chemie.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte, zbavte stopek, nakrájejte je na polovinu, smíchejte se solí a nechte je 8–10 hodin odpočívat.

Poznámka: Díky tomuto kroku pustí rajčata maximum přebytečné šťávy.

2. KROK

Zeleninu rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem tak, aby se kousky nepřekrývaly a vložte ji do předehřáté trouby na 100 °C. Rajčata sušte 2 hodiny a poté jimi naplňte sterilizované sklenice. 

3. KROK

Poznámka: Rajčata do sklenice nedávejte na jednou, ale vytvořte z nich několik vrstev, které prokládejte vrstvami provensálských bylinek nebo bazalkou. Koření můžete kombinovat.

4. KROK

Domácí sušená rajčata zalijte olivovým olejem tak, aby byla zcela ponořená, sklenici uzavřete a skladujte je v lednici. 

Tip: Jsou skvělým doplňkem do těstovin, salátů i k masu. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů