Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cukety po asijsku v medové omáčce

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Cukety po asijsku v medové omáčce - postup přípravy

Cukety po asijsku s medovou omáčkou vás okouzlí sladko-slanou chutí a šťavnatostí. Rychlá příprava a minimum surovin z nich dělají ideální salát nebo přílohu k masu.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Základ

Omáčka

Na smažení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okraje cuket odřízněte a zbytek zeleniny nakrájejte na půlkolečka, která smíchejte s olivovým olejem. Cuketu nechte olej nasakovat a mezitím připravte omáčku. 

Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit její hořkost.

2. KROK

V samostatné míse smíchejte sójovou omáčku s medem, sušenými rajčaty a mletou uzenou paprikou. Přidejte sušený koriandr s trochou soli, prolisovaným česnekem a ingredience důkladně zamíchejte. 

3. KROK

Jakmile se směs propojí, vmíchejte do ní jablečný ocet. Cukety vložte do pánve s rozpáleným olejem a smažte je 3–4 minuty, dozlatova, ze všech stran. 

4. KROK

Do usmažených cuket vmíchejte připravenou omáčku, po minutě směs odstavte z tepla a podávejte ji posypanou sezamovými semínky.

5. KROK

Tip: Cukety po asijsku můžete servírovat samostatně, s oblíbeným pečivem, těstovinami, zakomponovat je do salátů nebo z nich udělat chuťově výraznou, šťavnatou přílohu k masu. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Sav.Kov.V.O.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů