Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křidélka ve sladkokyselé omáčce

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 17 minut

Křidélka ve sladkokyselé omáčce - postup přípravy

Křidélka ve sladkokyselé omáčce jsou ideální volbou pro milovníky aromatických pokrmů. Spojení medu, česneku a sójové omáčky vytváří dokonalou kombinaci chutí.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Základ

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí křídla rozdělte na menší kousky, v oblasti kloubů a vložte je do větší mísy, kde je smíchejte s jedlou sodou a vodou. Směs nechte 5 minut stát.

2. KROK

Maso následně slijte, vložte do pánve s rozpuštěným máslem a nechte ho zatáhnout. Po 4–6 minutách ho ochuťte solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. 

3. KROK

Pokračujte ve smažení další minutu a poté maso zalijte směsí kečupu, hrubozrnné hořčice, medu, citronové šťávy a prolisovaného česneku. 

4. KROK

Křidélka ve sladkokyselé omáčce vařte 10 minut, pod pokličku. Poté je servírujte samostatně nebo s oblíbenou přílohou. 

Tip: Přílohou může být zeleninový salát, jehož přípravu je možné vidět ve videu níže.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů