Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Strakatý koláč s třešněmi a ricottou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Strakatý koláč s třešněmi a ricottou - postup přípravy

Strakatý koláč s třešněmi je osvěžující, vláčný dezert, který zaujme nejen vzhledem, ale i jemnou chutí a nadýchanou strukturou. Skvěle se hodí i jako sladká snídaně.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Do formy

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mléko s rostlinným olejem. 

2. KROK

Nakonec přisypte prosetou směs mouky, kakaa, kypřicího prášku a vytvořte těsto. Třetinu těsta poté vlijte do koláčové formy, vymazané máslem a vysypané moukou.  

3. KROK

Nyní připravte náplň. Ricottu rozmixujte s moučkovým i vanilkovým cukrem a kukuřičným škrobem. 

Tip: Místo ricotty můžete použít tvaroh a vanilkový cukr můžete nahradit extraktem.

4. KROK

Přidejte bílý jogurt s vejcem, a jakmile vznikne hladká směs, polovinu náplně naneste na kakaový základ ve formě. Dezert ozdobte polovinou vypeckovaných třešní, které polijte druhou třetinou těsta a postup ještě jednou opakujte.  

5. KROK

Vrstvení zakončete těstem a strakatý koláč s třešněmi pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 40–50 minut. Poté ho podávejte posypaný cukrem.

Tip: Zda je těsto hotové, otestujte pomocí špejle, kterou byste měli vytáhnout čistou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Rychlé a snadné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů