Sušenky plněné marmeládou a broskvemi - postup přípravy
Sušenky plněné marmeládou jsou sladkou pochoutkou, která potěší vaše chuťové pohárky i pohled. Jsou skvělou volbou ke kávě, ale přijdou vhod i ke snídani.
Těsto
Náplň
Změklé máslo smíchejte se špetkou soli, citronovou kůrou a cukrem. Přidejte vejce, a jakmile se ingredience propojí, směs mouky s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Vzniklé těsto rozdělte na dvě části. Z první části vyválejte plát o tloušťce 0,4 cm, jehož střed potřete marmeládou a pokryjte plátky broskví. Poté náplň do těsta zabalte tak, abyste získali tvar štrůdlu.
Postup opakujte také s druhým těstem a oba kousky položte na plech, pokrytý pečicím papírem. Pochoutku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut a poté ji nakrájejte na kousky o šířce 1,5–2 cm.
Vzniklé sušenky plněné marmeládou servírujte vychladlé a posypané moučkovým cukrem.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné recepty na dezerty

