Buchta s broskvemi a drobenkou - postup přípravy
Buchta s broskvemi je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. Šťavnaté ovoce a křupavá drobenka vytváří dokonalou kombinaci rozmanitých struktur a chutí.
Těsto
Náplň
Drobenka
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidejte olej, mléko a směs polohrubé mouky s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Těsto vlijte do pečicí formy, pokryjte ho slitými konzervovanými broskvemi a posypte drobenkou, kterou připravíte smícháním mouky s cukrem a změklým máslem.
Buchtu s broskvemi pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili

