Sušenkové minirolády ze 2 druhů těsta - postup přípravy
Sušenkové minirolády obsahují dva druhy jemného těsta a zaujmou vás na první pohled. Jsou úžasnou kombinací křupavého základu a lahodné čokolády.
Těsto
Do těsta
Zdobení
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a vanilkovým i klasickým cukrem do světlé pěny. Přidejte citronovou kůru, olej a směs proseté mouky a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého ovoce. Můžete použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Citron poté důkladně opláchněte.
Z ingrediencí vytvořte těsto, které rozdělte na dvě části. Do jedné z nich zapracujte mouku a do druhé kakao. Obě těsta rozdělte ještě na dvě poloviny.
Tip: Těsto, s kterým nebudete zrovna pracovat, zakryjte fólií, aby nevysychalo.
Všechny části těsta vyválejte na stejně velké pláty, které střídavě vyskládejte na sebe. Těsto zarolujte do poloviny, roládu odřízněte a ze zbytku těsta vytvořte druhou roládu.
Rolády vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. Upečené sušenkové minirolády vyskládejte na chladící mřížku, potřete je čokoládou a posypte nasekanými ořechy.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte jednoduše ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 2 minut. Při rozpouštění ji občas promíchejte, aby se nepřipálila.
Po ztuhnutí čokolády pochoutku servírujte nakrájenou na kousky. Než dezert zkonzumujete, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yza dolce

