Chlebíček se Salkem a citronovým aroma - postup přípravy
Připravte si jedinečnou pochoutku, která nádherně voní a rozplývá se na jazyku. Díky přidané citronové šťávě má chlebíček se Salkem osvěžující chuť, kterou si zamilujete.
Těsto
Na posypání
Vejce vyšlehejte se špetkou soli do světlé pěny, do které postupně vešlehejte Salko, rozpuštěné máslo a mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, suché ingredience prosejte.
Do směsi přidejte citronovou šťávu a vzniklé těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. Chlebíček se Salkem pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 45–50 minut.
Dezert nechte vychladnout, z formy ho vyjměte a servírujte ho nakrájený na kousky, posypaný moučkovým cukrem.
Poznámka: Díky nižší teplotě bude chlebíček lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sweet Recipes

