Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lečo na zimu s rajčatovou šťávou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 48 minut

Lečo na zimu s rajčatovou šťávou - postup přípravy

Lečo na zimu s rajčatovou šťávou je skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta po celý rok. Hodí se na topinky, k přípravě polévek, omáček a skvěle doplní i masové pokrmy.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do většího hrnce nalijte rajčatovou šťávu, kterou přiveďte k varu. Po 2–3 minutách do ní vmíchejte cukr, sůl a oloupanou, najemno nastrouhanou mrkev. Ingredience zamíchejte a vařte je dalších 20 minut. 

2. KROK

Po dvaceti minutách do směsi vmíchejte olej s cibulí a vše vařte dalších 10 minut. Následně přidejte nakrájenou papriku a pokračujte ve vaření ještě 10 minut. 

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.

3. KROK

Do leča nakonec vmíchejte ocet, vařte ho posledních 5 minut a poté jím naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete a nechte vychladnout. 

4. KROK

Lečo na zimu skladujte na tmavém a chladném místě. 

Tip: Po otevření sklenice lečo co nejdřív zkonzumujte. Do té doby ho uchovávejte v lednici.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů