Lečo na zimu s rajčatovou šťávou - postup přípravy
Lečo na zimu s rajčatovou šťávou je skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta po celý rok. Hodí se na topinky, k přípravě polévek, omáček a skvěle doplní i masové pokrmy.
Ingredience
Do většího hrnce nalijte rajčatovou šťávu, kterou přiveďte k varu. Po 2–3 minutách do ní vmíchejte cukr, sůl a oloupanou, najemno nastrouhanou mrkev. Ingredience zamíchejte a vařte je dalších 20 minut.
Po dvaceti minutách do směsi vmíchejte olej s cibulí a vše vařte dalších 10 minut. Následně přidejte nakrájenou papriku a pokračujte ve vaření ještě 10 minut.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.
Do leča nakonec vmíchejte ocet, vařte ho posledních 5 minut a poté jím naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete a nechte vychladnout.
Lečo na zimu skladujte na tmavém a chladném místě.
Tip: Po otevření sklenice lečo co nejdřív zkonzumujte. Do té doby ho uchovávejte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: НАТАЛЬЯ МИХАЙЛОВА. РЕЦЕПТЫ (КУЛИНАРИЯ)

