Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Broskvový koláč s drobenkou a krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Broskvový koláč s drobenkou a krémem - postup přípravy

Broskvový koláč s drobenkou je šťavnatý a nadýchaný dezert, který spojuje jemné těsto s křupavou posypkou. Zamilují si ho všichni milovníci sladkého.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Krém

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte vlažné mléko s čerstvým droždím. Jakmile se rozpustí, přidejte cukr s hladkou moukou, máslem, vejcem a citronovou kůrou. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Z ingrediencí vyšlehejte těsto, které zakryjte a nechte kynout 20 minut na teplém místě. Poté omyjte broskve, vypeckujte je a nakrájejte na tenké měsíčky. Vykynuté těsto rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem a broskvemi ho pokryjte. 

3. KROK

Následně vytvořte drobenku, smícháním hladké mouky, změklého másla a moučkového cukru. Na závěr vyšlehejte v samostatné míse vaječné bílky s moučkovým cukrem a citronovou šťávou. 

4. KROK

Krémem pokryjte broskve a dezert posypte drobenkou. Pochoutku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

Tip: Broskvový koláč s drobenkou podávejte po vychladnutí, aby byl lépe stravitelný. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů