Cukety se sýrem na 2 způsoby - postup přípravy
Díky těmto dvěma receptům můžete zpracovat sezónní zeleninu originálním způsobem a vytvořit svačinku, předkrm, přílohu i lehký hlavní chod. Pokrm je snadný.
Cukety se sýrem
Cukety se sýrem a masem
Z cuket odřízněte okraje a zbytek zeleniny nakrájejte na tenké plátky, které smíchejte se solí. Zeleninu nechte 30 minut odpočívat, aby pustila šťávu.
Poznámka: Okraje zeleniny by mohly způsobit její hořkost.
Cukety osušte papírovou utěrkou, obalte je v mouce a následně ve směsi rozšlehaných vajec, soli a pepře. Jeden plátek obalené cukety položte na plech, pokryjte ho plátkem sýra, ten zakryjte další cuketou a postup opakujte.
Cukety se sýrem pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Poté je servírujte dle potřeby. Skvěle se hodí například jako předkrm nebo pochoutka k pivu.
Tip: Plátky cuket můžete také vyskládat do zapékací mísy, pokrýt je mletým masem, kolečky rajčat a zalít je směsí rozšlehaných vajec, soli, pepře a mouky. Pokrm zakryjte plátky sýra a zapékejte je při 180 °C po dobu 35 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Куховарим!

