Domácí rajčatová omáčka na zimu - postup přípravy
Domácí rajčatová omáčka je voňavá, má výraznou chuť a neobsahuje žádné zbytečné chemické přísady. Skvěle se hodí k těstovinám, masu i do zapékaných pokrmů.
Ingredience
Omytá rajčata zbavte zelených částí a rozemelte je v mlýnku na maso. Rozemelte také papriky a ingredience vložte do většího hrnce.
Poznámka: Před mletím z paprik odstraňte semeníky.
Do hrnce přidejte sůl, ingredience zamíchejte a přiveďte k varu.
Poznámka: Během vaření položte na hladinu směsi cedník a průběžně sbírejte tekutinu, která se v něm objeví.
Rajčata vařte 90 minut, poté k nim vmíchejte rozemletou cibuli a pokračujte ve vaření dalších 20 minut. Směs následně rozmixujte a vmíchejte do ní cukr, pepř, mletou sladkou papriku, italské bylinky, prolisovaný česnek s olejem a octem.
Po důkladném promíchání směs vařte ještě 10 minut a poté jí naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte volně vychladnout pod utěrkou.
Tip: Domácí rajčatovou omáčku skladujte na tmavém a chladném místě, aby vám co nejdéle vydržela. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte a do té doby ho uchovávejte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусный уголок.

