Maxi větrník s vanilkovým krémem - postup přípravy
Maxi větrník s jemným krémem je sladká klasika, která by neměla chybět na žádném slavnostním stole. Ohromí vás kombinací nadýchaného těsta a úžasně jemné náplně.
Těsto
Krém
Na posypání
V rendlíku smíchejte vodu s máslem a směs zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Asi po 2 minutách přidejte sůl, cukr a nakonec mouku. Obsah rendlíku vařte 2 minuty.
Vzniklé těsto přendejte do mísy, kde ho nechte chladnout 2–3 minuty. Po vychladnutí do těsta zapracujte vejce v pokojové teplotě, jedno po druhém, těsto rozdělte na dvě části a naplňte jím dva dortové ráfky, vyložené pečicím papírem.
Obě těsta pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 15–18 minut a mezitím připravte krém. V samostatné míse smíchejte rozšlehaná vejce s cukrem, kukuřičným škrobem a horkým mlékem, za stálého míchání.
Směs přelijte do hrnce a od bodu varu ji vařte 1 minutu. Vzniklý krém odstavte z tepla, vmíchejte do něj vanilkový cukr a nechte ho vychladnout.
Tip: Krém zakryjte potravinovou fólií tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na jeho povrchu nevznikne škraloup. Chcete-li urychlit chladnutí, přendejte krém z hrnce do mísy.
Máslo šlehejte 1–2 minuty, a jakmile získá nadýchanou strukturu, vešlehejte do něj vychladlý krém. Následně pokračujte s kompletací dezertu.
První korpus nechte v dortovém ráfku, kde ho potřete krémem. Ten zakryjte druhým korpusem, dezert zakryjte fólií a vložte ho na 4–8 hodin do lednice, kde ho nechte ztuhnout. Maxi větrník poté servírujte posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee

