Recept na lososový tatarák - postup přípravy
Není to jenom hovězí maso, které se dá konzumovat syrové. Stejné je to i s některými druhy ryb. I proto se společně podíváme na recept na lososový tatarák, který zaujme každého milovníka mořských ryb. Kromě chuti překvapí i celková jednoduchost a složení ingrediencí.
Ingredience
Připravte si lososa
Nejlepší je samozřejmě koupit kvalitního a také čerstvého lososa. Vhodnou volbou jsou zcela určitě filety, které nemají kosti a tak se snadno zpracují. Pokud jde o jejich variantu s kůží, tak tu je třeba nejprve odstranit. Na recept na lososový tatarák se totiž hodí jenom kvalitní, dokonale čistý a hlavně co nejvíce čerstvý filet.
Jeho příprava je snadná. Zatímco hovězí maso se mele, tak recept na lososový tatarák je spojený s krájením. Filet nařežte na jemné proužky a potom na jemné kostičky. Ty dejte do mísy a rukou je několikrát zmáčkněte. Tím se naruší jejich struktura a lépe se propojí.
Můžete dochucovat
Když je maso z lososa nachystáno, tak je možné pustit se do dochucování. Přidejte k masu všechny ingredience a tataráček také velmi důkladně promíchejte. Každý má samozřejmě jiné chutě a tak je možní některé ingredience přidávat a také ubírat dle zájmu. Náš předpis však dokáže vytvořit určitý a rozhodně i chutný základ.
Můžete podávat
Když je maso smíchané s ingrediencemi, dejte tatarák odpočinout na minimálně 15 minut do lednice. Jak proto, aby se chutě propojily, tak i proto, aby se udržela nižší teplota, což je u syrových ryb nutné. Poté můžete vyndat a servírovat.
Samozřejmostí je pro lososový tartar mít i tu pravou přílohu. Zatímco běžná hovězí varianta se servíruje s chlebem, tak v tomto případě je tou nejlepší možnou variantou bílý toastový chleba, který se lehce opeče v toustovači, nebo jinak, kde je zaručeně příprava takzvaně na sucho.