Koláč s mandarinkami - postup přípravy
Používat v dezertech ovoce není nic výjimečného. Díky tomu lze dosáhnout skvělé ovocné chuti a vláčnosti. Pokud si myslíte, že znáte všechny takové varianty, podívejte se i na tuto naši. Podívejte se na zajímavý koláč s mandarinkami, který nejenom dokonale chutná, ale také skvěle vypadá.
Ingredience
Jelikož se jedná o karamelový koláč s mandarinkami, je celkem jasné co bude základ. Jedná se o karamel, který je třeba nejprve vytvořit. A to tak, že na pánvi budete zahřívat cukr, který se bude postupně rozpouštět. Je třeba postupovat pozvolna a nezapomenout na míchání. Vzniknout by měla táhlá hmota v podobě chutného karamelu.
Karamel nechte na pánvi a udržujte teplotu a mezi tím si připravte těsto. Hodí se mít při ruce mixér, se kterým to půjde rychle a bezproblémově. Stačí pouze smíchat všechny ingredienci do potřebné konzistence, která by měla být hutná a krémová. Tím je vaše těsto připraveni k použití.
V poměru k ingrediencím se hodí klasická dortová forma o průměru 22 centimetrů. Do ní dejte pečicí papír, nebo ji vytřete máslem. Jako první přijde vrstva vašeho karamelu, který bude ve formě na dně. Do něho následně vložte mandarinky. A to tak, že je celé oloupete, rozříznete je napůl a právě řezem je dáte do karamelu. Takto naskládáte do formy jenu vedle druhé, aby pokrývaly téměř celé dno. Potom už vám zbývá těsto, kterým vše jenom přelijete. A přípravné práce jsou u konce.
Troubu si rozehřejte na teplotu 180 stupňů a dejte do ní formu s vaším koláčem. Pečte po dobu asi 40 minut, až bude mít koláč krásnou bronzovou barvu. Potom ho vyndejte, nechte ho chvíli zchladnout a potom vyklepněte. Jeho horní část budou tvořit nakrojené mandarinky v karamelu, což bude nádherně vypadat. Proto šla tato kombinace do formy jako první.