Rolky s marmeládou - postup přípravy
Tyto rolky s marmeládou mohou patřit do skupiny skvělých sladkých snídaní, do skupiny zákusků ke kávě, nebo do skupiny sladkých jednohubek pro vaši návštěvu. Díky našemu receptu je zvládnete udělat tak, aby byly chutné a zároveň aby byla příprava co možná nejjednodušší.
Těsto
Náplň
Nachystejte těsto
Na rolky s marmeládou je základní surovinou těsto. To vznikne velmi jednoduše postupným mícháním jednotlivých ingrediencí. Pamatujte na to, že máslo by mělo být povolené a nakrájené na menší kousky. Mouka by měla být prosátá. Těsto je třeba zpracovávat ručně, do požadované pevné konzistence.
Vyválejte do kulatého tvaru
Těsto rozdělte na dvě poloviny a každou vyválejte. Cílem je vytvořit kulatý tvar, tedy velkou kulatou placku, která bude mít jenom pár milimetrů na výšku. Čím bude těsto tenčí, tím lépe. Když je těsto vyválené, vezměte nůž a začněte ho řezat, stejně, jako když krájíte pizzu. V tomto případě tomu však bude na 14 stejných dílků.
Naplňte a zarolujte
Každý z dílků je třeba naplnit džemem nebo marmeládou. Na plnění je možné použít i cokoliv jiného, jako třeba čokoládový nebo i lískooříškový krém. Plnění není nijak složité, jelikož postačí trochu ovocné marmelády namazat k okraji trojúhelníku. Ten poté začnete balit. Začíná se u delší strany a končí se u samotné špičky. Balíte klasicky rolováním, bez jakýchkoliv velkých složitostí.
Už jenom upéct
Postupujte stejně u všech jednotlivých trojúhelníků. Vytvářejte rolky s marmeládou a ty postupně přendávejte na plech vyložený pečicím papírem, v dostatečné vzdálenosti od sebe. Plech potom vložte do trouby rozehřáté na 200 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte po dobu 15 – 20 minut. Po vyjmutí nechte vystydnout, posypejte moučkovým cukrem a můžete podávat.