Ultra rychlé jednohubky - postup přípravy
Potřebujete rychle uctít nenadálou návštěvu a času není nazbyt? Nemusíte trávit hodinu v kuchyni a přitom snadno vykouzlíte voňavou dobrotu, která zachrání každou hospodyňku a potěší i ty nejnáročnější hosty. Tou dobrůtkou jsou horké sendviče, které jsou plné aromatických pomazánek připravených z těch nejběžnějších ingrediencí.
Ingredience
Párky nebo salám nastrouhejte na hrubém struhadle. Zelenou cibulku omyjte a nakrájejte na malá kolečka. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a všechny suroviny v jedné misce promíchejte.
Cibuli nakrájejte najemno, rozpalte pánev s trochou oleje a dejte smažit nakrájenou cibulku až zrůžoví. Přidejte jednu a půl lžíce kečupu, čtvrt lžičky soli a čtvrt lžičky cukru, promíchejte a smažte další 3 minuty. Zastavte oheň a nechte cibulku trochu zchladnout. Pak ji přidejte do mísy s uzeninou a dalšími surovinami.
Do misky přidejte lžíci zakysané smetany a tři lžíce majonézy. Pokud chcete zdravější variantu, poměr těchto dvou přísad si libovolně uzpůsobte, případně můžete majonézu smetanou zcela nahradit.
Bagetu nakrájejte na plátky a vložte je do pekáče, který vymažte trochou oleje. Každý krajíček zcela pokryjte 1–2 polévkovými lžícemi náplně.
Dejte si troubu předehřát na 200 stupňů Celsia a pečte zhruba 7–8 minut, dokud se navrchu nevytvoří zlatavá kůrčička.
Přendejte toustíky na podnos a servírujte posypané zelenou cibulkou nebo sekanou petrželkou.