Pečené kuře na zelenině - postup přípravy
Tento recept ocení dozajista ti, kteří dbají na svou linii. Kuře na zelenině pečené v troubě je totiž dokonale dietním pokrmem. To mu však vůbec neubírá na chuti. V kombinaci s vařeným, nebo pečeným bramborem bude tohle jídlo zkrátka dokonalé a zamilujete si jej nejen vy, ale celá vaše rodina. Mimo jiné doplníte i potřebné vitamíny, díky zelenině zakomponované v receptuře.
Ingredience
Nejprve si připravte marinádu na maso. Ve středně velké míse si promíchejte koření adžika se slunečnicovým olejem a prolisovanými stroužky česneku. Následně si očistěte kuřecí stehna a vložte je do marinády, dobře promněte, aby chuť koření maso natáhlo.
Nechte marinovat asi půl hodiny až 40 minut. Mezitím si očistěte a omyjte veškerou zeleninu a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Zelí, mrkev a cibuli pak ve velké míse dobře promíchejte spolu s trochou soli a slunečnicovým olejem.
Zeleninu s kuřecími stehny je vhodné péct v pečícím sáčku, který je k dostání běžně v domácích potřebách, pokud jej neseženete, lze samozřejmě pokrm péct v klasickém pekáčku, avšak jeho povrch je nutné z počátku zakrýt alobalem, aby se nespálil. Zeleninu vložte do plechu, nebo pečícího sáčku, položte na ni marinovaná kuřecí stehna, kousky másla, přikryjte alobalem, v případě sáčku dobře zabalte a pečte v troubě 45 minut při 200 stupních Celsia.
Hotové jídlo podávejte horké s oblíbenou přílohou. Hodí se zejména brambory, nebo třeba i čerstvé pečivo. Pro hubnoucí jedince není nutné přidávat žádnou přílohu. Tu dobře zastane pečená zelenina. Přejeme dobrou chuť!