Lahodný banánový dort bez pečení - postup přípravy
Nepečené dezerty jsou zvláštní věc. Jsou extrémně jednoduché na přípravu a přitom velmi často udělají větší parádu, než ty složitě pečené, dlouho kynoucí s vrstvou komplikovaného krému. Ten, který se vám dnes chystáme představit, je plný smetany, sladkých banánů a vašich oblíbených sušenek. Navrch je zdobený strouhanou čokoládou, což je geniální věc sama o sobě. Pojďte se podívat, jak snadno a rychle tento dortík vytvoříte.
Ingredience
Návod na přípravu:
Připravte si větší hlubokou misku a nalijte do ní smetanu. Přidejte cukr a rozmíchejte elektrickým šlehačem, aby se cukr ve smetaně dobře rozpustil. Vyšlehejte smetanu do husté a pevné pěny.
Banány oloupejte a nakrájejte je na tenčí kolečka. Čokoládu si nastrouhejte na hrubém struhadle na malé hoblinky.
Nyní už můžete sestavit dort.
Připravte si větší plochý talíř a misku s mlékem. Berte jednu sušenku po druhé, namočte každou z nich do mléka a vyskládejte z nich velký čtverec tři krát tři sušenky. Na tuto základní vrstvu rozetřete vrstvu šlehačky a na ni plátky banánů. Pokračujte dalším patrem sušenek namočených v mléce, na které namažete opět vyšlehanou šlehačku a opět vyskládáte banány. Takto pokračujte až do vyčerpání všech surovin, přičemž poslední vrstvu by měly nejprve plátky banánů a poté smetana.
Celý povrch dortu zasypejte nastrouhanou čokoládou a vložte dort do ledničky chladit alespoň na 2 hodiny. Sušenky se musejí nasáknout mlékem a změknout a šlehačka zase krásně ztuhne a bude držet tvar.
Poté, co dort řádně vychladne a ztuhne, můžete ho vyndat z lednice, naporcovat a podávat. Nejlépe chutná spolu se šálkem dobré kávy nebo čaje.