Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rumunské kuřecí rolky s originální náplní

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rumunské kuřecí rolky s originální náplní - postup přípravy

Kuřecí prsíčka jsou univerzálním materiálem pro kuchařskou kreativitu. Chutnají všem a dají se kombinovat s velkým množstvím nejrůznějších příchutí a přísad od slaných přes sladké až po kyselé. Navíc se snadno marinují a nevyžadují příliš dlouhou tepelnou úpravu. Dnes vám ukážeme jeden z neobvyklých receptů z kuřecích prsou, které jste téměř s jistotou dosud neměli tu čest ochutnat. Jedná se o tradiční rumunský recept na kuřecí roládky, které jsou plněné originální náplní z ořechů a taveného sýra. Tuhle lahodnou dobrotu oceníte nejen jako běžnou večeři, zaslouží si totiž čestné místo na sváteční tabuli.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Návod na přípravu:

Kuřecí prsa dobře umyjte, osušte papírovými utěrkami a nakrájejte je na tenké plátky. Lehce maso naklepejte a ochuťte solí, mletým pepřem.




Připravte si náplň.

Očistěte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na jemné kostičky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Nasekanou cibulku dejte smažit na rozpálené pánvi s trochou rostlinného oleje, dokud nezesklovatí. Pak přidejte mrkev a smažte, dokud nezměkne. Dochuťte směs svým oblíbeným kořením a dobře zamíchejte.

Tavený sýr nakrájejte na kostky a vložte je do pánve se zeleninou. Nepřetržitě míchejte, dokud se sýr úplně nerozteče a nevytvoří se zeleninou homogenní hmotu.


Vlašské ořechy nasekejte najemno a přidejte je do pánve se sýrovou hmotou. Dobře promíchejte a přelijte do hlubší mísy.

Do jedné misky rozklepněte vajíčko a rozšlehejte ho metličkou. Strouhanku nasypejte na talíř.

Vezměte plátek kuřecích prsou, položte na něj jednu polévkovou lžíci sýrové náplně a srolujte plátek do tvaru závitku. Takto zpracujte i ostatní maso a náplň.

Každou rolku obalte nejprve ve šlehaném vajíčku a poté ve strouhance a dejte smažit na rozehřáté pánvi s trochou oleje na mírném plameni po obou stranách, dokud nebude maso propečené a zlatavé. Pak je vyjměte z pánve, nechte okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami a podávejte se svou oblíbenou přílohou a s čerstvou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů