Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemné a chutné palačinky s tvarohem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jemné a chutné palačinky s tvarohem - postup přípravy

Fantasticky tenké, jemné a chutné palačinky s tvarohem. To je oč tu běží a oč bude běžet i vám, až si je doma vyzkoušíte. Jsou prostě dokonalé a díky pečlivé kombinaci ingrediencí zcela mimořádně rychle připravené. Příprava těsta bude trvat doslova pár minut a hned můžete začít smažit. Úspěch budou mít také u strávníků a na chválu od nich nebudete dlouho čekat.

Ingredience pro:
6 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka:

Návod na přípravu:

Do misky rozklepněte tři vajíčka a rozšlehejte je metličkou do pěny. Tu dochuťte půl lžičkou soli, jeden a půl lžící cukru a přilijte i jednu sklenici mléka. Všechno dobře promíchejte a za stálého míchání postupně přidávejte také hladkou mouku.




Když jste zašlehali celé odměřené množství mouky, přilijte do hmoty ještě jednu sklenku mléka a tři polévkové lžíce rostlinného oleje.

Nakonec přilijte sklenici vroucí vody. Díky tomuto triku se všechny suroviny rychleji rozpustí a vy je budete moci velmi snadno vyšlehat do pěny, aniž byste museli dlouho čekat, než se všechny šleháním propojí. Výsledkem pak bude tekuté těsto.

Na kamnech zahřejte menší pánev, kterou předtím vymažte silikonovou mašlovačkou trochou rostlinného oleje. Pánev dobře zahřejte a pak ztlumte plamen na minimum. Na pánev nalijte trochu těsta tak, aby tak akorát vyplnilo celé dno pánve tenkou vrstvičkou. Opékejte placku, dokud nezhnědne, pak ji otočte na druhou stranu a pečte ještě dalších 10 až 15 vteřin, aby zezlátla i z druhé strany. Stejně postupujte i s ostatním těstem.


Hotové palačinky položte na talíř, zaklopte je poklicí a nechte je takto stát asi 10 minut, během kterých připravíte náplň.

Tvaroh v misce rozetřete vidličkou s moučkovým a vanilkovým cukrem a s jedním vajíčkem. Každou palačinku položte na prkénko hnědou stranou nahoru, celou její plochu pomažte sladkým tvarohem a složte ji do obálky. Takto připravte všechny palačinky. Znovu rozpalte pánev, tentokrát vymazanou máslem a opékejte palačinkové obálky z obou stran na mírném ohni dozlatova.

Položte voňavou dobrotu na talíř, ozdobte džemem nebo kopečkem šlehačky a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů