Pudinkový dort připomínající Tiramisu - postup přípravy
Dnes bychom vám rádi představili recept na dort, který je sice snadný a nenáročný, zato však vypadá, jako kdyby na něm pracovala celá armáda cukrářských mistrů. Vážně, neděláme si legraci. Tento dort je geniální, plný jemného pudinku a sypaný kakaem. Radost vám udělá jen tak, když dostanete chuť na sladké, ale ostudu si s ním neutrhnete ani při slavnostních příležitostech. Ba právě naopak. Stane se ozdobou a chloubou každé vaší oslav a všichni strávníci na něj budou s láskou vzpomínat. A víte, co je na něm nejlepší? Jeho příprava vám nezabere víc než hodinu!
Ingredience
Návod na přípravu:
Nejprve si připravte těsto na korpus. Rozklepněte si vajíčka a postupně z nich oddělujte bílky od žloutků do zvláštních misek. Nejprve vezměte misku s bílky a elektrickým šlehačem z nich vyšlehejte hustou pěnu. Pak přidejte 6 lžic cukru a pokračujte ve šlehání. Pak postupně přidávejte také 6 lžic mouky a vytvořte těsto.
Zapněte si troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Na ten pak vylijte bílkové těsto, jemně ho rozprostřete po celé ploše plechu a vložte do trouby péct asi na 20 minut. Zda je dostatečně propečený, zkontrolujte zapíchnutou špejlí.
Mezitím si připravte krém. Vyšlehejte žloutky se 6 polévkovými lžícemi cukru. Přidejte zbylé tři lžíce mouky, vmíchejte pudinkový prášek a dvě lžíce mléka. Všechno důkladně rozmíchejte.
Zbylé mléko nalijte do hrnce, postavte na kamna a přiveďte k varu. V tu chvíli do mléka přidejte žloutkovou směs a také máslo. Řádně promíchejte a vařte, dokud nezískáte hustou pudinkovou hmotu.
Když se korpus dopeče, vyjměte ho z trouby a nechte zchladnout. Na těsto pak rovnoměrně rozetřete vysokou vrstvu pudinkového krému, povrch vyrovnejte do roviny a vložte do lednice chladit alespoň 3 hodiny.
Před podáváním dort ozdobte podle své fantazie a chuti. Nám se osvědčilo zasypat jej kakaovým práškem nebo strouhanou čokoládou.