Nepečený dort s pudinkem - postup přípravy
Když se řekne slunce, vybaví se vám také palmy a kokosy? Pokud máte slunce spojené s jemnou příchutí kokosu, pak by se vám mohl líbit dnešní recept na báječný nepečený koláč se sušenkovým korpusem plněným smetanovou náplní a kondenzovaným mlékem, který je bohatě zasypaný strouhaným kokosem. Je naprosto perfektní a nenáročný na výrobu. Pojďte ho také vyzkoušet!
Základ
Šlehačková náplň
Návod na přípravu:
Připravte si obdélníkový plech s vyššími stěnami a vyložte ho pečicím papírem. Na dno vyskládejte vrstvu máslových sušenek.
Dva sáčky pudinku rozpusťte ve sto mililitrech mléka. Zbylé mléko dejte do kastrůlku spolu s jednou lžící cukru a přiveďte k varu. Do vroucího mléka pak nalijte rozpuštěný pudink a za nepřetržitého míchání vařte, dokud nezískáte hladký a hustý pudink. Pak odstavte z kamen.
Do hotového pudinku přidejte dva sáčky citronové želatiny a dobře promíchejte. Nechte vychladnout a mezitím vyšlehejte změklé máslo elektrickým šlehačem do načechrané konzistence a poté ho přimíchejte ke studenému pudinku. Šlehejte, dokud nezískáte hladký krém. Ten pak navršte do plechu na vrstvu sušenek a překryjte opět sušenkovým patrem.
Na druhé patro sušenek nalijte karamelizované kondenzované mléko, rovnoměrně ho rozprostřete po celé ploše a opět jej překryjte sušenkami.
Želatinu rozpusťte v půlce sklenice horké vody a nechte ji trochu zchladnout. Smetanu vyšlehejejte s cukrem a vanilkovým cukrem do husté a pevné pěny a vmíchejte do ní rozpuštěnou želatinu. Tou pak pokryjte celou vrchní vrstvu dortu a bohatě zasypejte strouhaným kokosem.
Hotový dort nechte alespoň 3 hodiny chladit v lednici, aby se sušenky natáhly vlhkostí a všechny krémy dobře ztuhly.
Dobrou chuť.