Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zdravý salát s ovocem, zeleninou a jogurtem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Zdravý salát s ovocem, zeleninou a jogurtem - postup přípravy

Chutné a zdravé jídlo je jedním z klíčů ke spokojenému životu. Pokud si, stejně jako my, libujete v dobrém jídle, ale zároveň cítíte potřebu dodržet základní zásady zdravého stravování, pak máme recept právě pro vás. Jedná se o zdravý a jednoduchý recept, který v sobě kombinuje ty nejlahodnější a nejzdravější suroviny.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu



Očistěte stroužky česneku a prolisujte ho do hlubší misky. Přidejte k němu zakysanou smetanu a také sůl, pepř a bazalku a vše důkladně promíchejte.






Rajčata umyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Nakrájejte je na proužky a vhoďte do oddělené misky. Jablka omyjte, oloupejte slupku a nastrouhejte na hrubém struhadle. Nakonec nahrubo nastrouhejte také tvrdý sýr a přimíchejte ho k rajčatům a strouhaným jablkům. Ingredience dobře promíchejte a nakonec k nim přidejte také smetanový dresing.



Podávejte jako lehký hlavní chod, salát po jídle, anebo jako přílohu ke grilovanému masu nebo rybě.



Několik tipů na vylepšení



Tento návod berte jako rámec, který lze různými způsoby přizpůsobit nebo rozšířit. Smetanový dresing můžete dochutit trochou domácí tatarské omáčky, případně lžičkou hořčice, ale také medem, citrónovou šťávou nebo čerstvými sekanými bylinkami. Namísto smetany můžete také použít řecký jogurt.



Pokud do směsi přidáte ještě salátové okurky a sekaný kopr, získáte směs, která bude svou chutí připomínat legendární italské tzatziki. Co se týče jablek, v tomto receptu chutnají skvěle ty, které jsou spíše kyselejší. Rajčata je dobré použít ta masitá, která mají méně vnitřní tekuté části.

Pokud chcete, můžete recept doplnit také o krájená natvrdo uvařená vajíčka a případně také konzervovaného tuňáka či grilovaného lososa. Vždy bude chutnat naprosto skvěle.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů