Nepečený čokoládový dort s banány - postup přípravy
Nejoblíbenější dezerty ze všech mívají několik společných vlastností: jednak bývají nepečené, jednak plné ovoce a ještě plnější obláčkově bílé a nadýchané smetanové náplně. Základnu takových dortů obvykle tvoří sušenky a bývají extrémně rychle hotové. Pokud takový recept už dlouho sháníte, pak už nehledejte, neboť jste právě našli. Přinášíme vám návod na výrobu delikátního banánového dortíku zalitého do čokolády a plného skvělou náplní ze zakysané smetany. Zejména vaše děti se ho nebudou moci nabažit.
Ingredience
Návod na přípravu:
Sušenky rozdrťte v mixéru na prach a vysypte do mísy. K sušenkové drti přidejte rozpuštěné máslo a smíchejte do hladké a jednolité hmoty. Kroužek z dortové formy položte na talíř a vyrovnejte do něj kruh ze sušenkové hmoty, kterou důkladně upěchujte a povrch uhlaďte do roviny. Takto dejte na 5 až 10 minut do chladu ztuhnout.
Želatinu nasypejte do horké vody a nechejte ji nabobtnat. Mléko nalijte do kastrůlku a na mírném ohni pomalu zahřívejte, ale ne až k varu. Vedle v misce smíchejte cukr a kakaový prášek a tuto směs pak vmíchejte do zahřívajícího se mléka. Když je horké, přidejte také želatinu a neustále míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Krém se nesmí začít vařit. Když se suroviny propojí, odstavte kastrůlek z kamen a přilijte zakysanou smetanu a znovu důkladně promíchejte a nechte zchladnout.
Banány oloupejte a rozkrojte je na 4 kousky. Ty vložte do dortové formy na sušenkový korpus a zalijte vychlazenou smetanovou náplní, jejíž povrch opět uhlaďte do roviny. Takto připravený dort dejte na 4 hodiny do ledničky, aby náležitě ztuhl.
Nakonec rozpusťte bílou čokoládu a polijte či jinak ozdobte jím celý povrch ztuhlého dortu. Nakrájejte na porce a podávejte.
Dobrou chuť.