Pikantní spirálky z listového těsta - postup přípravy
Chystáte pro svou rodinu slavnostní setkání, nebo narozeninovou oslavu a přemýšlíte, jaké dobroty byste pro hosty připravili? Nechte se inspirovat touto skvostnou chuťovkou, kterou máte v mžiku hotovou. Oslní zcela určitě všechny přítomné, kteří ochutnají. Spirálky z listového těsta si můžete ostatně připravit i jen tak, jako svačinku k dobrému filmu. Přidanou hodnotou receptu je i to, že nemusíte složitě vyrábět těsto, jednoduše ho koupíte už hotové.
Ingredience
V první řadě si předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Poté si listové těsto položte na vál a vytvořte z něj tenký plát (pokud tedy již není vyválené). Na celý povrch těsta pomažte rozšlehaným vajíčkem, také na něj nasypte rovnoměrně mletou papriku, sušené oregano a rádlem na pizzu plát rozdělte na asi deset centimetrů dlouhé a dva centimetry široké pruhy.
Z těchto proužků vytvořte spirálky, položte je na pečící papír do plechu a pečte asi čtvrt hodiny v troubě. Podávejte vychlazené například s česnekovým dipem ze zakysané smetany.
Tip na závěr:
Ještě předtím, než dáte těsto péct, přidejte na něj i plátky šunky, nebo jej posypte strouhaným sýrem (čedarem, ementálem, nebo eidamem). Pokud máte v oblibě sezamová semínka, nebo mák, lze tyto ingredience rovněž přidat do spirálek. V podstatě si takto můžete vytvořit chuťovku zcela podle svých preferencí. A když budete chtít potěšit své malé ratolesti, upečte spirálky třeba na sladko!
Pomažte těsto rozpuštěnou čokoládou, zamotejte a pečte stejným způsobem. Hodit se jako náplň bude i skořicový cukr, či domácí marmeláda a džem. Přejeme vám dobrou chuť!