Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený sušenkový dezert s bohatou krémovou náplní

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut

Nepečený sušenkový dezert s bohatou krémovou náplní - postup přípravy

Tento recept ocení zejména ty hospodyňky, které nerady tráví dlouhé hodiny v kuchyni. Pakliže tedy neholdujete zdlouhavému pečení, máme pro vás mimořádně dokonalý tip na nepečený dezert. Ten zachutná jak celé vaší rodině, tak i případné návštěvě. S hrdostí jej můžete servírovat při jakýchkoliv slavnostních příležitostech. Je opravdu výjimečný!

Ingredience pro:
6 porcí

Základ

Čokoládová glazura

Kuchařka
Kuchařka:

Do většího hrnce si rozklepněte vejce a vyšlehejte je, pak k nim přidejte kondenzované mléko, vanilkový cukr a dobře promíchejte. Směs přiveďte na plotně k varu a poté odstavte a nechte vychladnout.




Následně do ní zapracujte mixérem změklé máslo. Dále se pusťte do čokoládové glazury. Do malého rendlíku si vlijte mléko, vsypte moučkový cukr a kakaový prášek a také přiveďte k varu, než tekutina zhoustne.


V další fázi bude potřeba dezert zkompletovat.

K ruce si vezměte zapékací skleněnou mísu a do ní vyskládejte na dno máslové sušenky. Na ty nalijte jednu část vanilkového krému, opět přikryjte máslovými sušenkami a nalijte do nádoby zbytek krému. Důkladně rozprostřete a na povrch navrstvěte čokoládovou glazuru. Nakonec dejte zákusek do lednice ztuhnout a několik hodin, ideálně tedy přes noc. Sušenky tak perfektně zvláční.

Až bude dezert dokonale vychlazený a ztuhlý, pokrájejte jej na menší porce a podávejte třeba s kopečkem vyšlehané smetany. Skvěle se bude hodit i čerstvé ovoce, jako jsou borůvky, jahody, nebo banány. Ty ostatně můžete zakomponovat i do dezertu. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů