Čokoládový vulkán se smetanou - postup přípravy
Mít tak pohádkové město z čokolády! To by byla paráda! A co takhle celý svět z čokolády, kde by rostly čokoládové stromy s listím z marcipánu a z nebe pršel karamel! Moře a řeky by byly z čokolády a smetany a vybuchovaly by tu čokoládové sopky! To by bylo! A víte co? Proč si takovou čokoládovou sopku se smetanou nezkusit vyrobit? Určitě tím potěšíte nejen svoje děti!
Krémové jádro
Těstová hora
Smetanová láva
Ozdoba
Připravte vařený krém na jádro vulkánu. Smíchejte v kastrůlku dvě vajíčka s vanilkovým cukrem, přilijte mléko a přisypejte škrob a promíchejte a postavte na kamna. Za stálého míchání při středním plameni přiveďte k varu a vařte, dokud nezískáte hustý pudinkový krém. Pak odstavte z ohně a nechte zchladnout.
Pro přípravu těsta rozbijte do misky čtyři vajíčka, přidejte cukr a dobře rozšlehejte. Přilijte kefír a olej, 3 lžíce kakaa, mouku, prášek do pečiva a zadělejte husté, polotekuté těsto. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a stěny vymastěte trochou oleje nebo másla. Čokoládové těsto pak vlijte do formy a doprostřed nalijte uvařený mléčný krém. Párkrát s formou lehce ťukněte, aby se krém dostal co nejníže do těsta a vložte do předehřáté trouby péct na 180 °C asi 40 minut.
Po dopečení vyjměte dort z formy, položte ho na tác a vraťte zpět dortový kroužek. Připravte smetanovou lávu tak, že smícháte smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem a nalijete ji doprostřed dortu, kde by měla vzniknout v místě nalití krému malá prohlubeň. Z této prohlubně pak lžící rozlévejte smetanu po celém těle dortu a nechte lehce zchladnout. Pak sejměte dortový kroužek, rozpusťte čokoládu a zdobicím sáčkem vytvořte po celém obvodu dortu čokoládové cákance. Přejeme vám spoustu zábavy a dobrou chuť.