Karamelový krém - postup přípravy
Ať už jako náplň do dortů, kremrolí, trubiček, koblih či jiného domácího sladkého pečiva, anebo jako samostatný jednoduchý dezert, karamelový mléčný krém se vám určitě bude při vašich kulinářských hrátkách velmi hodit. Velmi jednoduše se připravuje a je, ostatně jako všechno karamelové, jednoduše úžasný. Přípravy se nemusejí bát ani začínající kuchaři a cukráři a nepotřebujete na něj ani žádné zvláštní suroviny, tak to pojďte vyzkoušet hned teď.
Ingredience
Do kastrůlku nasypejte sto padesát gramů cukru a přidejte k němu jeden decilitr vody. Zamíchejte, aby se cukr rozpustil a postavte kastrůlek na kamna. Na mírném ohni za nepřetržitého míchání zahřívejte, dokud nevytvoříte hustou, homogenní a elastickou karamelovou hmotu. Do té pak přisypejte i zbylé množství odměřeného cukru a půl litru mléka. Znovu důkladně rozmíchejte a nechte stále na kamnech.
Vedle v misce či hrnku si smíchejte hladkou mouku se zbylými 100 mililitry mléka a důkladně rozmíchejte. Tuto směs pak přilijte za stálého míchání do karamelové směsi na kamnech.
Rozklepněte si do misky čtyři vajíčka a přidejte k nim trochu soli. Metličkou nebo vidličkou je dobře rozšlehejte a pak je postupně přilévejte do mísy s karamelem, přičemž každou dávku vajíčka do hmoty v kastrůlku důkladně zamíchejte. Dejte pozor, aby teplota nebyla příliš vysoká a vajíčko se při kontaktu se směsí v hrnci nesrazilo. Pak byste mohli směs vyhodit.
Pokud vše půjde tak, jak by mělo, výsledkem vašeho snažení by měl být homogenní a jemně nadýchaný, hladký krém. Ten pak odstavte z kamen a nechte ho za občasného promíchání vychladnout.
V tu chvíli je připraven k použití. Můžete jej navršit na nějaký nadýchaný piškotový korpus, lze jej použít i pro výrobu nepečených dezertů nebo na plnění smažených koblížků.
Přejeme vám spoustu zábavy při vaření a také dobrou chuť.