Florentské brambory - postup přípravy
Milujete jako přílohu bramborové krokety? Pak vás tento recept určitě nadchne. Florentské brambory si po prvním ochutnání zamilujete. Daly by se charakterizovat jako vylepšení krokety. Budou jak dokonalou přílohou k nejrůznějším druhům masa, tak i křupavou chuťovkou na společenský večer s rodinou či přáteli. Připravte si tento jednoduchý, a přitom lahodný pokrm.
Ingredience
Nejprve si brambory oloupejte a uvařte je v mírně osolené vodě do měkka. Následně je sceďte a vytvořte z nich jemné pyré. Do něj vsypte jemně pokrájenou šunku, změklé máslo, vaječné žloutky a ochuťte solí, mletým pepřem a muškátovým oříškem. Směs promíchejte vařečkou, abyste důkladně propojili všechny suroviny.
V další fázi si v míse vyšlehejte vaječné bílky do tuhého sněhu a půlku z něj přidejte k bramborovému pyré. V samostatné misce si následně smíchejte pokrájené nudle se strouhankou. Z bramborového těsta tvořte středně velké nočky, které obalte v první fázi v bílkovém sněhu a poté je obalte ve strouhance s nudlemi.
Bramborové krokety následně smažte ve větší pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji ze všech stran dozlatova. Poté vyjměte na savé papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk.
Podávejte ideálně teplé buď se studenými omáčkami (tatarka, majonéza, kečup), ochucenými dipy (ze zakysané smetany a česneku), nebo s masovým steakem dle libosti. Hodit se bude jako příloha také nakládaná zelenina, nebo čalamáda.
Přejeme vám dobrou chuť.